♥ DOA ♥

♥ DOA ♥

★ Ukhuwah Fillah Abadan Abada ★

Ukhwah yang dibina antara kita,Biarlah seperti seutas tasbih,
Ada awal, Tiada penghujungnya, Dicipta untuk mengingatiNYA,

Dibahagi untuk cintaNYA, Diratib demi redhaNYA.....
Ukhuwah Fillah Abadan Abada


★ MUTIARA KATA ★

Apabila seseorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bererti dia sedang menangis di dalam hatinya. Temannya adalah airmata.. Apabila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum meminta maaf. Dan wanita sulit untuk mencari sesuatu yang dia benci untuk orang yang paling dia sayang..

It’a all about your mind


Tiada ungkapan yang diucapkan olehku. Namun, disebaliknya, hati tertannya-tanya, cukupkah amalanku ini. Hati ini inginkan kebaikan tapi perbuatan sering melakukan kesalahan. Ya Allah, kau kuatkan hatiku untuk  bersujud dan berdamping denganMu. Kau lembutkan hatiku Ya Allah.

Segalanya tersimpan penuh, namun belum terungkai segala belenggu dihatiku. Jika hendak sesuatu, kita perlu USAHA.. USAHA.. DAN USAHA.... Itu yang penting.. Jangan terlalu mengharap ia datang bergolak.
Ku perlu berusaha untuk mencapai ketenangan hati, dan jiwa. Walau di luaran nampak gembira tapi hati nampak merana buat apa!!! 
So, setkan It’a all about your mind.. wokey..Hopefully ia akan lebih baik .. Semoga ia berjalan dengan baik.. INsyaallah..

Syukran jazilan sbb sudi membaca...Ada masa datang lagi singgah sini... ♥♥♥

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

★ TRUST IN ALLAH ★